Meni Zapri

Pomoč, ko moramo v stečaj

Recimo, da imamo podjetje, imamo razne posle, ter s posli ustvarjamo izgubo. Kmalu se zna zgoditi da bomo morali v stečaj, saj bo zmanjkalo denarja za plače, in ostale stroške. Lahko vzamemo posojilo, da lahko delavce plačamo, vendar s tem nabiramo dolgove, kateri pa niso prav dobri in nam dolgoročno ne pomagajo. Ko se ti dolgovi nalagajo drug na drugega in postajajo vse večji, obstaja možna rešitev, ki pa je predlog za stečaj. To je lahko stečaj pravnih oseb, lahko pa je tudi osebni.

Stečaj

Na spletni strani, stecaj.si se ukvarjajo prav s stvarmi, ki so povezane s stečaji oseb ali podjetij. Če je vaše podjetje, ali pa da ste vi, v situaciji, da se vam nabirajo in večajo dolgovi, bi bilo pametno, da obiščete to spletno stran, jih kontaktirate ter  jim razložite in opišete svoj problem. Svetovali vam bodo glede na vašo situacijo oziroma problem, kako boste pravilno izterjali terjatve, kako boste odložili izvršbe, kako se o vaših dolgovih pogovoriti z upniki ali pa kako vložite predlog za stečaj. Če ste podjetje se je dobro, preden greste v stečaj, seznaniti z zakonodajo.

Pri podjetju, ki ima spletno stran stecaj.si, vam bodo pripravili predlog, kako začeti stečajni postopek, oziroma vam bodo svetovali, kaj je najbolje narediti v primeru težav. V stečaj gredo pa lahko tudi fizične osebe. V primeru, da imajo veliko dolgov katere ne morejo odplačati zaradi tega, ker preprosto nimajo dovolj sredstev da bi dolgove pokrili. Na strani stecaj.si vam bodo pomagali tako, da vam pomagajo preučiti vaš položaj. Seveda boste morali vaš položaj tem ljudem predstaviti na sestanku, za katerega se boste vnaprej dogovorili, tam pa vam bodo potem tudi svetovali, kakšne bodo posledice ko začnete osebni stečaj. Posledice je dobro poznati, kajti velikokrat se zgodi, da gredo fizične osebe v stečaj, brez da bi vedele, kakšne bodo posledice, in jim je kasneje žal, da niso preučili  kakšne so njihove možnosti.