Kje bi opravil servis avtoklime

Ali vozite star model avta pri katerem crkuje klima ali pa sploh klima ne dela? Ste že pomislili, da bi šli na servis avtoklime, kjer bi vam opravil pregled. Če hočete imeti pregled klime po najnižji ceni vam priporočam, da obiščete vulkanizerstvo Groš, kjer vam bodo opravili pregled za samo 40 €.

Servis avtoklimeServis avtoklime, ki vam ga opravlja vulkanizer naj se vzdržuje vsake dve leti ali pa takrat, ko vam klima ne dela ali pa se vam zamašijo filtri. Strokovnjaki menijo, da se vsako leto izgubi do 10 % hladilnega plina samo skozi spoje. Servis avtoklime vsebuje  polnjenje avtoklime, praznjenje plina in olja, pregled delovanja in tesnosti sistema, vakumsko čiščenje sistema in dodaja plina za klimo. Če hočete imeti čist zrak v avtu potem lahko tudi servis avtoklime to zrihta in vam očisti notranji zračni mikro filter. Če pa vam slučajno klima dela ampak imate hitrejšo porabo oz. obrabo olja potem vam priporočam, da je najboljše da daste svoj avto na servis avtoklime, saj je lahko slabo vzdrževanje klime ena od razlogov, ki vam hitreje žre olje. Pri vzdrževanju klime si lahko tudi sami pomagate s rednim mazanjem sistema, tesnil in cevi. S tem tudi povečamo življenjsko dobo klime našega prelepega avta. V servis avtoklime imate vključeno tudi menjavo olja v kompresorju, ki poganja plin okrog sistema skozi katerega poteka hladen zrak, ki hladi ostale sestavne dele klimatske naprave. Servis avtoklime uporablja za polnjenje klime določen plin in to je R134a, ki je škodljiv pri onesnaževanju zraka in okolice. Plin tudi škoduje ozonskemu plašču zato imajo v ceno 40 € všteto tudi ekološko takso.

Če boste peljali svoj avto na redni servis vulkanizerstva Groš potem vam zagotavljam, da boste imeli nemoteno delovanje klime in dlje časa vzdržljivo napravo. Servis avtoklime lahko opravite v Ljubljani ali pri najbližjem vulkanizerju ampak po zelo dražji ceni saj če vam bodo kaj zamenjali boste to morali plačati, kar vas bo pa prišlo dražje kot pa da bi šli k vulkanizerju Groš.