Meni Zapri

Povečajte zasedenost vaših nastanitev

Z oddajanjem nastavitev se ukvarjajo tako zasebniki kot uveljavljena podjetja. Vendar je konkurenca velika in vaš apartma se lahko hitro izgubi v morju ponujenih nastanitev. Obstajajo pa načini, kako povečati zasedenost vaše nastanitve. Več informacij boste prejeli, če obiščete spletno stran Optimaplus Booking, kjer se ukvarjajo z olajšanjem poslovanja vaših nastanitev, tako da se poveča njihova zasedenost in posledično tudi vaši letni prihodki. S tem, ko specializirano podjetje namesto vas prevzeme marketing in upravljanje vaše nastanitve, se znebite nepotrebnega stresa in močno prihranite na času, da se lahko posvetite drugim obveznostim.

Naj vaša nastanitev izstopa

Ko potujete, kmalu opazite, da je ponudba turističnih nastanitev ogromna. Naj bodo to hoteli, sobe, apartmaji ali pa hiške, v večini krajev je ponudba precejšnja. Zaradi tako velike ponudbe, je izbira primernega prenočišča kar zahtevna naloga. Za določeno nastanitev se ljudje odločijo zaradi različnih razlogov, pa naj bo to cena, lokacija, ocena ali pa profesionalna predstavitev nastanitve.

In tako kot pri osebah, je tudi prvi vtis nastanitve izjemno pomemben. Ljudje se že v nekaj sekundah odločijo, ali jih določena nastanitev zanima. Če turisti iščejo nastanitev s pomočjo portalov, kot sta Booking.com ali Airbnb, morate poskrbeti za pozitiven prvi vtis. Na osnovi profilne slike, bo potencialni gost kliknil na vašo nastanitev in tako imate že več možnosti, da se bo odločil zanjo. Izjemno pomemben je tudi opis vaše nastanitve, pa dodatne slike notranjosti in seveda pozitivne ocene prejšnjih gostov. Če je vaš profil opremljen z vsem tem, ste na dobri poti, da bo potencialni gost rezerviral vašo nastanitev.

Pomen rezervacijskih portalov

Dandanes se večina rezervacij opravi preko portalov kot so Booking.com, Airbnb, pa tudi Expedia, TripAdvisor in podobno. Ti portali so za goste odlično orodje, saj imajo možnost na enem mestu izbirati med ponudbami turističnih nastanitev. Tako lahko nastanitve med seboj primerjajo in se odločijo za tisto, ki jim najbolj ustreza.

Tu je vaša priložnost, da se potencialni stranki po najboljših močeh predstavite. Vsak ponudnik ima enake možnosti pri ureditvi svojega profila in od vas je odvisno, da ga uredite tako, da boste izstopali. Potreben je brezhibni prvi vtis, ki ga naredite s kvalitetnimi fotografijami, videi in opisom nastanitve. Potem pa veliko pomenijo tudi pozitivne ocene vaše nastanitve in seveda redno spremljanje in komunikacija z gosti.

Dobro poslovanje preko rezervacijskih portalov lahko precej izboljša vašo zasedenost, saj ljudje svoje dobre izkušnje z veseljem delijo naprej.

Pomoč pri oddajanju nastanitev

Da izstopate v vseh točkah predstavitve vaše nastanitve, je potrebnega kar nekaj dela in zaradi tega se veliko ponudnikov odloča za zunanjo pomoč. Tako prihranijo na času in stresu, ki bi ga prineslo učenje vseh področij za uspešno oddajanje nastanitve. Stvar pa se še bolj poenostavi, če vse aspekte oddajanja apartmajev zaupate v roke specializiranega podjetja za povečanje vidnosti in rezervacije turističnih nastanitev, kot je Optimaplus Booking. Tam poskrbijo, da bodo profili vaših turističnih nastanitev vedno posodobljeni in bodo privlačni za vaše potencialne goste.

Glede na vaše želje lahko izbirate med različnimi paketi in možnostmi za vašo nastanitev. Nekateri namreč potrebujejo pomoč le pri upravljanju socialnih medijev, medtem ko želijo drugi popolno podporo pri postavitvi prodajne strategije. V vsakem primeru vam bo strokovna pomoč pomagala, da bo vaš posel deloval strokovno in primerno trenutnim razmeram na trgu.

Od marketinga do komunikacije z gosti

Pri Optimaplus Bookingu lahko izbirate med različnimi paketi za upravljanje z vašimi nastanitvami. Če se z oddajanjem nastanitve šele začenjate ukvarjati, vam lahko Optimaplus Booking pomaga že pri prijavi na Ajpes in eTurizem. Potem pa pride na vrsto dodajanje nastanitve v vse relevantne rezervacijske portale, kot so Booking.com, Airbnb, Expedia in celo TripAdvisor, če je potrebno. Svetujejo vam tudi glede cen in pri celotnemu tržnemu planu.

Tako za tiste, ki so popolni začetniki, kot tudi tistim, ki nastanitve ponujajo že dalj časa, pa si želijo povečanje zasedenosti, so na voljo še dodatna orodja za povečanje prometa. Urejanje profilov na rezervacijskih portalih, kot tudi na socialnih medijih, zagotovo spadajo v prvo vrsto. Precej pomembna je vizualna podoba, ki si jo bo gost zapomnil, zato sem spada izdelava logotipa, promocijske fotografije in promocijski videi, ter seveda oblikovanje besedila za spletno stran. Tudi male spremembe lahko naredijo veliko razliko pri številu rezervacij vaše nastanitve.

Tistim, ki res primanjkuje časa za ukvarjanje z oddajanjem namestitev, pa lahko OptimaPlus Booking pomaga tudi s tehničnimi zadevami. Predvsem je pomembno, da se rezervacije med seboj ne prekrivajo in opravljena rezervacija na rezervacijskem portalu res pomeni rezervacijo nastanitve. Poskrbljeno je lahko za komunikacijo z gosti, prijavo gostov in izdajo računov, če omenimo le nekaj možnosti. Lahko ste brez skrbi, da posel poteka v skladu z zakonom in ni vam treba skrbeti za vsako majhno podrobnost, kar se tiče oddaje turističnih nastanitev.