Meni Zapri

Vse, kar morate vedeti o estetski kirurgiji

Estetska kirurgija

Vsako telo je seveda edinstveno in prav je, da ga negujemo in spoštujemo, ne glede na to, kaj vse bi na njem spremenili. Konec koncev je pomembno le to, da je zdravo in napolnjeno z energijo. Vseeno pa nas nezadovoljstvo z določenim delom telesa lahko obremenjuje do te mere, da se v svoji koži resnično ne počutimo dobro, kar močno vpliva na našo samozavest in posledično tudi na naše vsesplošno počutje.

Estetska kirurgija uporablja že desetletja in je postala priljubljena možnost za ljudi, ki želijo izboljšati svoj videz ali spremeniti nekaj, kar mu povzroča nezadovoljstvo.

Se morda spogledujete z mislijo, da bi izpopolnili del telesa, zaradi katerega se že nekaj časa obremenjujete? V tem primeru vam priporočamo, da pokukate na spletno stran podjetja Urbana Estetika d. o. o., saj smo se poglobili v njihovo ponudbo in menimo, da njihove obsežne izkušnje ter reference pričujejo o vrhunski kakovosti.

Katere storitve vam nudijo?

Nekirurški estetski posegi

Estetska kirurgija

 

Tovrstni posegi so kozmetični postopki, ki ne zahtevajo kirurškega posega in običajno vključujejo minimalno invazivne tehnike. Te tehnike se uporabljajo za izboljšanje videza telesa ali obraza. Nekirurški estetski posegi so priljubljeni zaradi manjše invazivnosti in krajšega časa okrevanja po posegu. Poleg tega pa imajo manjše tveganje za zaplete in so običajno bolj finančno dostopni.

Z nekirurškim estetskim posegom lahko v Urban Estetika:

  • Z botoxom pomladite svoj obraz (injiciranje botuliskega toksina zmanjšuje gubice in izrazne linije na obrazu)
  • Osvežite in pomladite svoj obraz z dermalnim polnilom (vbrizgavanje polnila, kot sta hialuronska kislina ali kolagen, za povečanje volumna ustnic, obraza ali drugih delov telesa)

Koža zaradi staranja izgublja hialuronsko kislino, kar vodi v zmanjšanje elastičnosti. Poleg tega se volumen mehkih tkiv, mišic, maščob in kostnega skeleta zmanjšuje, kar pa se odraža v nastanku gub in izgubi polnosti obraza. Dermalna polnila lahko pomagajo pri obnovi svežine in mladostnega videza obraza ter zmanjšanju znakov staranja. Postopek je prilagojen potrebam in željam posameznika ter ohranja naraven videz obraznih značilnosti.

  • Hidrirate in revitalizirate kožo obraz, rok in vratu spomočjo mezoterapije

Mezoterapija je naravna metoda, s katero se pomlajuje kožo obraza, rok, vratu in dekolteja. Koža se s posebnim postopkom navlaži, s tem pa se spodbudita tvorba kolagena in obnova celic. Rezultat je zdrava, sijoča in na otip čvrsta ter napeta kožo.

  • Lasersko odstranite dlake (odstranjevanje neželenih dlačic s pomočjo laserske tehnologije)
  • Pomladite in zategnete spodnji del obraza in vratu s terapijo FaceTite/NeckTite

Kirurški lifting obraza in vratu je sicer ena izmed možnosti za odpravo upadlega kožnega tonusa in odvečne kože, vendar mnogi ljudje niso pripravljeni na invazivno operacijo. FaceTite in NeckTite sta terapiji, ki sta minimalno invazivni in osredotočeni na nekirurški dvig spodnjega dela obraza, podbradka in vratu. S tem se dosežeta vidna pomladitev in učvrstitev tkiv obraza ter vratu, poleg tega pa se odstrani morebitna odvečna maščoba podbradka.

  • Se znebite neprijetnega prekomernega potenja s terapijo miraDry

Ta terapija deluje na principu toplotne energije, s katero ciljno odstranjuje znojne žleze pod pazduho, kar pa istočasno odstrani tudi večino dlačnih foliklov. To pozitivno vpliva na težave s prekomernim potenjem in poraščenostjo. Žleze se po posegu ne obnovijo več, rezultati pa so vidni takoj po postopku. Učinek terapije se še nekaj mesecev po posegu povečuje.

Preden pa se odločite za kateri koli postopek, se posvetujte s strokovnjakom za nego kože ali kozmetičnim kirurgom, da ugotovite, kateri postopek je najbolj primeren za vaše potrebe in želje. V podjetju Urban Estetika d. o. o.  vam bodo strokovno svetovali na podlagi večletnih izkušenj in poglobljenega znanja.

Kirurški estetski posegi

Kirurški estetski posegi so bolj invazivni kozmetični posegi, ki vključujejo operativne posege za spreminjanje strukture ali oblike telesa z namenom izboljšanja videza. V primerjavi z nekirurškimi, imajo tovrstni posegi možnih nekoliko več tveganj in zapletov, daljši pa je tudi čas okrevanja.

S kirurškim estetskim posegom lahko posameznik:

  • Poveča prsi

Povečanje prsi je kirurški postopek,  pri katerem se v prsi vstavijo vsadki. Da se doseže želeni učinek, lahko kirurg uporabi različne vrste vsadkov, vključno s solinskim ali silikonskim gelom.

  • Oblikuje telo

To lahko vključuje liposukcijo (odstranjevanje maščobe s sesanjem), abdominoplastiko (odstranjevanje odvečne kože in maščobe iz trebuha) in druge postopke. Nekateri kirurški postopki so namenjeni tudi spreminjanju in obliki določenih delov telesa (sprememba velikosti zadnjice, stegen, zmanjšanje prsi, korekcija sramnih ustnic, korekcija trebuha)

  • Oblikuje obraz

Facelifti, nosna plastika, povečanje ustnic in drugi postopki. Cilj teh posegov je izboljšanje videza obraza in zmanjšanje znakov staranja.

Estetski posegi na telesu lahko zelo pozitivno vplivajo na samozavest posameznika. Izboljšave, ki jih lahko dosežemo z estetskimi posegi, so različne. Na primer, operacija nosu lahko popravi simetrijo obraza in izboljša dihalne poti, liposukcija lahko odstrani odvečno maščobo in izboljša strukturo telesa, korekcija prsi pa lahko izboljša obliko in velikost prsi. Vsak poseg je namenjen specifični težavi in tako lahko izboljša različne vidike posameznikovega življenja.

Odločitev za estetski poseg je osebna in velika, zato je pomembno, da se posameznik o posegu najprej dobro informira – se seznani s postopkom, tveganji in morebitnimi zapleti. Pri izbiri kirurga ali klinike pa je ključno, da izbere strokovnjaka, ki ima ustrezne kvalifikacije in izkušnje.