Meni Zapri

Za kaj je dobra kisikova terapija in kako pomaga vašemu zdravju ter dobremu počutju

kisikova terapija

Kisikova terapija je postopek, pri katerem dihamo čisti kisik v komori s povišanim atmosferskim tlakom, da izboljšamo naravne zdravilne moči našega telesa. Hiperbarična kisikova terapija in vse o zdravljenju z njo najdete tukaj. Zrak, ki ga dihamo, vsebuje približno 20,9 %, 78 % dušika in majhne količine argona, ogljikovega dioksida, neona, helija in vodika. Zrak, ki ga vdihujemo, vsebuje delce kisika, ki potujejo iz naših pljuč v rdeče krvničke v našem obtoku. Znotraj hiberbarične kisikove komore pritisk potisne kisik v naša pljuča, v krvni obtok in v celice, da se poveča stopnja absorpcije kisika v celicah. Mitohondriji so oskrbljeni z več kisika in tako se poveča proizvodnja energije.

 kisikova terapija

Naša telesa so za preživetje odvisna od kisika. Pomanjkanje kisika lahko zmanjša pretok krvi, poškoduje tkivo, povzroči prezgodnje staranje, povzroči redčenje las in celo vpliva na spomin. Večina bolezni in poškodb se pojavi in ostane na nivoju tkiv, znotraj celic. V primerih ran, ki se slabo celijo, kapi, ali težav s krvnim obtokom, prizadeto območje doseže premalo kisika in posledično ne pride do naravnega zdravljenja. Kisikova terapija reši to težavo z naravnim povečanjem kisika.

Kisikova terapija deluje na področjih, kjer so druga zdravila preprosto neučinkovita. Izboljša kakovost življenja bolnikov pri stanjih, kot so možganska kap, kronična utrujenost, paraliza, itd. – pri vseh teh stanjih se po HBOT pokažejo dramatične spremembe. HBOT lahko zdravi katero koli stanje, kjer je potrebno povečanje kisika, lahko zdravi okužbe, kjer se uporablja kot antibiotik, lahko pa se uporablja skupaj z drugimi zdravili.

Hiperbarična komora HBOT OxyLife I je certificirana nemedicinska naprava, preprosta za namestitev in uporabo, kot nalašč za klinike, bolnišnice, terapevtske centre, profesionalne športne centre, wellness salone, varna je tudi za domačo uporabo. Kisikova terapija se priporoča pacientom v skladu s protokolom tretmaja, ki ga izda zdravstveni organ za obravnavo posebnih stanj, ki temeljijo na programu tretmaja, ki predpisuje operativne parametre, kot so atmosferski tlak, trajanje zdravljenja in število terapij, vključno z varnostjo tretmaja.