Kaj je rehabilitacija po možganski kapi?

Vas zanima, kaj je rehabilitacija in kako se izvaja? Rehabilitacija po možganski kapi se izvaja čisto preprosto. Začne se s tem, da ti v bolnišnici pomagajo začeti z vajami za telo in spomin, kajti pri možganski kapi lahko izgubiš spomin, ravnotežje za hojo in tudi druge stvari. Kako pride do možganske kapi? Do možganske kapi pride tako, da se v možganski celici naredi strdek krvi in tam mimo kri ne more več potovati, zato nastane možganska kap. Posledice so lahko trajne, kar pomeni, da se dolgo časa zdravijo in tudi po zdravljenju je potrebno še vedno opravljati vaje. Rehabilitacija po možganski kapi

Rehabilitacija po možganski kapi se izvaja tako, da stvari katere smo mogoče delali prej ne delano več, da si ne otežujemo dela, da se čim več gibamo in preživljamo telo na zdrav način. Rehabilitacija po možganski kapi se sprva začne zdraviti v bolnišnici kjer bolniki hitreje okrevajo in tako pridobijo malo ravno težja in drugih stvari. Po rehabilitaciji v bolnišnici ponavadi bolnike pošljejo v kakšne naravne toplic kjer tam še bolj okrevajo. Rehabilitacija po možganski kapi lahko poteka tudi doma ampak seveda te to tudi nekaj stane. Nekateri najamejo posebne, izkušene fizioterapevte kateri jim prihajajo na doma in jim tako pomagajo krepiti mišice.

Res je, da naj bi bila rehabilitacija po možganski kapi 100 procent ozdravljiva ampak to tudi ni tako res. Res je, da nekateri se zelo trudijo, da po možganski kapi postanejo taki kot so bili prej ampak to je skoraj nemogoče kajti vedno bo nekaj kar bo ostalo prizadeto. Lahko se jim pozna na pameti, razmišljanju, govoru, hoji in mnogo drugimi. Nekateri so skoraj cisto enaki kot so bili ampak to samo tisti, ki se res trudijo in, ki verjamejo sami vase. Predlagam vam če se vam karkoli takšnega kdaj zgodi sledite vajam in navodilom vašega zdravnika.