Meni Zapri

Gradbeni nadzor – cena ni enotna

gradbeni nadzor cena

Se tudi vi lotevate kakšnega gradbenega podviga in torej iščete gradbenega nadzornika, ki bo poskrbel, da bodo dela tekla korektno in bo vse izvedeno v roku? Cenik gradbenega nadzora je različen – preverite cene s klikom tukaj: https://xplan.si/gradbeni-nadzor-cena/ – zato dobro preglejte vso ponudbo, preden izberete izvajalca.

Gradbeni nadzor – cena naj bo znana vnaprej – obsega veliko različnih del, v splošnem pa velja, da nadzira celoten potek gradnje. Cena je odvisna od več dejavnikov, denimo od tega, kako obsežna je gradnja, vrste objekta, zahtevnosti gradbenih del pa vse do tega, kako kakovostno je izdelana projektna dokumentacija in kako kakovostni so izvajalci del. Cenik se torej oblikuje sproti oz. za vsak primer posebej, seveda pa je okvirna cena določena oz. priporočena s strani Inženirske zbornice Slovenije. Gradbeni nadzor mora biti seveda korektno in strokovno opravljen, zato se pred odločitvijo, koga boste izbrali, temeljito informirajte o delu posameznega nadzornika. Nadzornik mora seveda imeti ustrezno izobrazbo, izkušnje, reference, pri delu pa mora biti strokoven. Tudi vse naštete stvari do neke mere vplivajo na samo ceno gradbenega nadzora. Gradbene nadzornike (glede na ceno) delimo v štiri skupine. V prvi so tisti, ki opravljajo le poverjene naloge – ti vam bodo računali najmanj. V tretji skupini so nadzorniki, ki samostojno opravljajo nekoliko zahtevnejša dela, v tretji skupini pa je vodja nadzora, ki opravlja zelo zahtevno delo. V zadnji skupini pa so nadzorniki, ki opravljajo zares težko delo. Gradbeni nadzor – cena narašča glede na odgovornost, ki jo nosi nadzornik – tako ni povsem enoten. Na splošno lahko rečemo, da se cene gradbenega nadzora gibljejo med 50 in 130 evri na uro, na vas pa je, da se pozanimate, koliko določen ponudnik računa.

Gradbeni nadzor je dokaj zahtevno delo, težko pa postavimo enotno ceno, saj je le-ta odvisna od več dejavnikov. Preglejte ponudbo in izberite najboljšega gradbenega nadzornika zase.