Meni Zapri

Canyoning Pršjak

Canyoning

Canyoning, ki je potekal v nedeljo je bil nekaj posebnega. Na canyoning so namreč pripeljali gospo, ki je že od rojstva slepa, ampak si je tega močo želela. V naši agenciji smo ji to omogočili, saj tudi mi radi sprejemamo nove izzive. Takoj smo pričeli s pripravo na canyoning. Pripravili smo vso potrebno opremo za canyoning, hkrati pa smo pripravili še dodatno opremo za canyoning. Vas zanima canyoning v soteski Pršjak?

Canyoning

 

Dodatna oprema je bila sestavljena iz posebnih varovalnih pasov, ki so se prepenjali eden na drugega, ter iz dodatnih vrvi za urejanje vrvnih ograd. Canyoning je bil namreč precej prepleten z različnimi poličkami za prestopanje in gospe smo želeli zagotoviti dodatno varnost. Ko je gospa prišla na canyoning, je s seboj pripeljala svojo spremljevalko, ter se najprej spoznala s svojima vodičema. Pomembno je bilo, da se je lahko na vodiča za canyoning zanesla in jima zaupala, da jo bosta vodila varno. Ko so se odpravili na canyoning je po poti skrbno vsakemu koraku sledila za svojo spremljevalko.

Gospa je na nato ob vstopu na canyoning svoj pas prevezala še na vodiča. Skozi prve slapove v soteski za canyoning, je gospa pridobila potrebno zaupanje v vodiča in v svoje sposobnosti. To je bilo tudi najbolj pomembno, saj smo počasi prišli do slapov, kjer je gospa skupaj s svojo spremljevalko tudi skočila.

Zadnji slap, ki je posebej značilen za canyoning Pršjak, pa je bil izziv tudi za spremljevalko in vodiče. Najprej so namreč po slapu spustili spremljevalko, ki je nato s svojim glasom gospe sporočala kje približno se nahaja. Ko je gospa uspešno premagala slap, je priznala, da je bilo strahu kar nekaj, vendar je bil to njen najboljši del aktivnosti canyoning. Gospa je za svojo osebno Facebook stran kasneje tudi napisala odličen prispevek o tem, kako smo ji omogočili nepozabno preizkušnjo. Prispevek smo delili tudi na naši spletni strani, kjer predlagamo, da si ga preberete.