Meni Zapri

Lesni peleti ogrevajo objekte poceni in vso sezono

lesni peleti

Lesni peleti so sodoben način ogrevanja za vsak dom in pisarno, pa tudi za velike prostore, sakralne objekte, dvorane in skladišča, saj so narejeni iz čistega recikliranega odpadnega leta in dobro posušeni, da oddajajo velike temperature. Z lesnimi peleti boste v primerjaš vi z ogrevanjem na olje v desetih letih privarčevali do trikratno ceno za ogrevanje, kar lahko znaša za običajno gospodinjstvo več kot 20 tisoč evrov. Lesni peleti www.pleskar.eu pa niso vsaki kakovostni, zato jih je potrebno izbrati previdno.

lesni peleti

 

Kakovostni peleti bodo oddajali dovolj kalorij za dobro ogrevane prostore tako preko leta kot tudi pozimi, ko se spustijo temperature pod nično. Izbrati morate takšne, ki so kakovostni in nimajo primesi drugih snovi ter lubja. Lesni peleti morajo biti tudi zelo dobro sušeni. Če proizvajalec ni poskrbel za to, da se iz njih odvzame dovolj vlage, ki naj ne presega 12 %, potem ne bodo dobro greli, v peči boste slišali šumenje in paro namesto gorenja. Na ta način ste s poceni peleti strna vrgli denar in še zeblo vas bo.

Lesni peleti naj bodo smrekovi iz 100 % odpadnega lesa, največkrat je to žagovina, ki jo stisnejo v pelete in s tem prihranijo podiranje dreves. Narava se tako ohrani tudi, ker žaganje ne gre v nič na odpad ampak se pokuri in v ozračje izpusti samo toliko CO2 plinov, kolikor ga je drevo naravno pridobilo s pomočjo rasti in fotosinteze.

Lesni peleti so zato najbolj ekološka en cenovno sprejemljiva odločitev za ogrevanje vseh vrst prostorov, še posebej, če sistem ogrevanja kombinirate z zalogovnikom, ki vam bo prihranil še dodaten strošek. Piko na i pa vam bo dala lastna samooskrbna elektrarna na strehi, zaradi katere ne bo treba plačevati še elektrike in bo poganjalo ogrevalni sistem povsem zastonj. Tako vam ne bo treba skrbeti, da bi ostali brez elektrike ali ogrevanja v primeru, da javni sistem odpove, kot v primeru žledoloma.