Meni Zapri

Lesena okna so najboljša izbira

lesena okna

Na trgu obstajajo različne vrste oken. Vsaka vrsta ima svoje prednosti in tudi ljudje imajo svoje preference, ko gre za izbiro oken. Tisti, ki najbolj cenijo tradicijo se po večini odločajo za lesena okna https://www.gasper.si/lesena-okna-prima. Pri lesenih oknih ne morete zgrešiti. To je edina vrsta oken, ki je iz naravnih materialov in ima najdaljšo tradicijo. Za izdelavo lesenih oken se uporablja le najboljši les in dolga življenjska doba priča o tem. Tisti, ki so lastniki hiš z lesenimi okni, poročajo da ta okna pripomorejo k občutku domačnosti in udobja.

Pozitivne lastnosti lesenih oken

Pri lesenih oknih lahko naštejemo kar nekaj pozitivnih lastnosti. Okna iz lesa v prostoru pričarajo prav poseben občutek. Prostoru dajejo udoben in topel pridih. Poleg tega zaradi svojega izgleda pripomorejo k občutku domačnosti in miru. Lesena okna so tudi enostavna za vzdrževanje in z rednim negovanje jim še podaljšate življenjsko dobo.

Med pomembnejše lastnosti spada to, da so okna izdelana iz naravnih materialov. To pomeni, da z lesenimi okni posredno pripomoremo k čistejšemu okolju. Prav zaradi tega so lesena okna priljubljena izbira tudi pri energijsko varčnih hišah. Varčne hiše strmijo k temu, da so čimbolj v sožitju z naravo in lesena okna pripomorejo k temu. Zaradi naravnih materialov, pa okna tudi uravnavajo vlago v prostoru. Ker prepuščajo ravno dovolj zraka v prostor, to pomaga pri zmanjševanju možnosti za plesen.

Naslednja pozitivna lastnost lesenih oken je njihova izolacijska sposobnost. Okna iz lesa so dober zvočni in toplotni izolator. Tudi to je ena izmed lastnosti, zakaj so priljubljena izbira pri energijsko varčnih hišah. Toplota se zadržuje v notranjosti in zaradi tega je potrebno manj ogrevanja. Prav tako pa poleti ne spuščajo toplega zraka v prostor. Zvočna izolacija je pomembna, še posebej če živite v mestu, kjer je vedno glasno. Z lesenimi okni pa bo vaše preživljanje dneva in noči mirno.