Meni Zapri

Koronavirus v Sloveniji

Koronavirus danes že vsi poznamo, saj smo to bolezen ali kako jo bi imenovali je prišla tudi do nas. Najprej se je vse skupaj začelo v Kitajski, že lani v mesecu decembru, ampak se je začelo širit tudi na druge celine ter države. Po tihem smo vsi mislili, da to ne bo prišlo do nas in niti si nismo prav predstavljali kaj sploh je to koronavirus. Ampak epidemija korone je tudi v mesecu marcu prišla do Slovenije, hvala bogu da se danes vse to že umirja in je nekako za nami.

koronavirus v sloveniji

Koronavirus  v Sloveniji je nekako ustavil naše življenje. Ko so začeli zbolevati ljudje, seveda večinoma tisti so se najprej okužili, ki so bili kje v tujini, največ se jih naj bi okužilo v Italiji. Saj je v Italiji bilo prav grozno in je naša sosednja država. Nato se je začelo počasi širit po ljudeh in prišla je bolezen tudi do doma upokojencev. Koronavirus v Sloveniji je največ prizadela starejšega prebivalstva in občane doma upokojencev. Tudi bili so primeri, ki so ljudje umrli za to boleznijo. Pri nam v Sloveniji se je življenje zelo spremenilo. Najprej se nismo smeli več družiti, zaprle so se šole, zaprl se je javni prevoz, najhuje pa je bilo, ko so nam zaprli občine.

Morali smo začet nosit zaščitne maske, kar še danes moramo imet v notranjih prostorih, potem rokavice, redno razkuževati roke. Najhuje je vse skupaj koronavirus v Sloveniji prizadel gospodarstvo. Ljudje so množično ostali brez službe, saj so gostilne, hoteli in še bi lahko naštevala, vse zaprto. Nekateri še danes v to bolezen ne verjamejo in se temu smejijo. Pri nam se je danes že vse umirilo, ljudje niso več pozitivni, lažje smo začeli živet. Nekateri samo čakamo še, da bodo odprli meje, da bomo lahko šli tudi kam še na počitnice.