Meni Zapri

Kahlice za vsakega otroka

Kahlice

Rast otroka pride z različnimi ovirami, s katerimi se morajo starši soočiti. Ena izmed njih je prehod iz plenic na uporabo stranišča. Ker je ta skok velik, v večini primerov vmes pomaga kahlica. Kahlice za otročke so izjemno uporaben pripomoček, katerega se poslužuje skoraj vsak starš. Z njihovo pomočjo lahko starši ustvarijo udobno in zanimivo izkušnjo, ki bo vodila k temu, da bo otrok hitro in zagotovo začel uporabljati stranišče.

Kahlice

Kahlico naj otrok uporablja, ko bo na to pripravljen

Največja napaka, ki jo lahko starši naredijo, pri prehodu iz plenic na kahlico je ta, da otroka v to silijo. Če otrok še ni pripravljen na uporabo kahlice, ga nikakor ne prepričujte ali podkupujte, da bi jo uporabljal. Seveda to ne pomeni, da ga popolnoma nič ne vzpodbujate, ampak na koncu naj bo odločitev njegova. Če se bo otrok sam odločil, da želi uporabiti kahlico, bo imel do nje zdrav odnos in tudi v prihodnje jo bo z veseljem uporabil. Preden jo začne uporabljati, otroka že prej seznanite s kahlico. Po vsej verjetnosti jo ne bo še takoj začel uporabljati, vsekakor pa se mu bo verjetno zdela zanimiva in se bo z veseljem nanjo tudi usedel. Če temu ni tako, otrok na kahlico ni pripravljen ali pa se mu kahlica ne zdi zanimiva.

Kahlica naj bo zanimiva

Danes lahko najdete kahlice vseh oblik, velikosti in z različnimi lastnosti. Prva stvar naj bo ta, da je kahlica dovolj velika za otroka. To pomeni, da se nanjo sam usede. Tako jo lahko sam uporablja kadarkoli, brez vaše pomoči. Nikakor ne sme biti kahlica prevelika, tako da bi noge visele, ne sme pa tudi biti premajhna, da bi zadnjica visela čez rob in bi otrok tako rekoč čepel na njej. Potem pa mora biti kahlica zanimive oblike in barve, da bo pritegnila otroka. Obstajajo že res različne kahlice, z različnimi barvami in različnih oblik. Tako ni dvoma, da ne bi še tako zahtevni starši in otroci našli tako kahlico, ki bi jim ustrezala. Kasneje otrok kahlico nadomesti z nastavkom za školjko in kmalu se potem otrok navadi na samostojno uporabo stranišča.