Meni Zapri

Igralna konzola Playstation 4

Igralna konzola Playstation 4Sony Computer Entertainment je zdaj že izdelal 4 verzijo hišne igralne konzole. Imenuje se Playstation 4 ali PS4. PS4 je naslednik PS3 družine Playstation. Playstation 4 ima dva tekmeca. To sta Xbox One in Wii U, vendar ne v istem okviru tržne skupine. Playstation 4 so razglasili 21. februarja 2013. Izšla pa je konca leta 2013.

Playstation 4 vsebuje: 8-core AMD Jaguar procesor, 8 GB pomnilnik, 500GB trdega diska, grafično kartico AMD Radeon in še vse drugo le za 400€. Velikokrat so se po internetu pojavili videoposnetki, ki so se imenovali PS4 vs Xbox one. S temi videoposnetki so hoteli dokazati, katera igralna konzola je najboljša. In seveda se je izkazalo, da PS4 mnogo boljši na področju grafike, procesorja in pomnilnika od Xbox One-a.

Prvi Playstation je bil narejen leta 2008, s pomočjo glavnega arhitekta Mark Cerney. Dve leti po tem je pa izšel Playstation 3. Playstation 4 vsebuje procesor APU od AMD-ja. Vseboval bo integriran GPU in CPU. Najboljša stvar pa je seveda procesor AMD x86 8-core. Najbolj igrani video igre na PS4 so seveda GTA5, Call of Duty Ghosts in Battlefiled 4.

Glavni kotroler za PS$ bo DualShock 4, ki ga lahko povežeš preko Bluetootha. DualShock 4 ima seveda vgrajeno dvotočkovno kapacitivni touch na sprednjem delu kontrolerja. PS4 vsebuje tudi Playstation Eye. Eye ima dve 60fps kameri z ločljivostjo 1280x800px. Leče delujejo z 30 centimetrov focus razdalje in seveda 85° vidnega kota. Obe kameri lahko skupaj ustvarita globinsko sliko kateri koli snemanega objekta.

Če se hočete zabavati sami, z prijatelji ali pa z celo družino je najbolje, da si kupite Playstation 4 v najbližji prodajalni z računalniki in drugimi opremami.