Dopolnilno zavarovanje

Vsak posameznik je zagotovljen z zdravstvenim zavarovanjem, ki je obvezno, priporočljivo pa je imeti še prostovoljno oziroma dopolnilno zavarovanje. Kaj pa je dopolnilno zavarovanje? Dodatno oziroma dopolnilno zavarovanje, kot že sama beseda pove, dopolnjuje osnovno zdravstveno zavarovanje in krije še vse ne osnovne zdravstvene storitve, katerih vam ne bo treba plačevati iz svoje denarnice. Da bo vse skupaj malo bolj razumljivo, to zgleda torej tako, da, če se poškodujemo v kakšni motorni nesreči, rabimo operacijo, katero bo osnovno zavarovanje krilo 70%. Ostalih 30% boste mogli plačati sami, razen, če imate zagotovljeno dopolnilno zavarovanje, ki krije ta preostali del. To pomeni, da bo celoten znesek operacije poplačan od zavarovalnice.

Dobro kaj ne? Sklenite si svoje dopolnilno zavarovanje že danes, pri podjetju E-zavarovanja in si preberi vse ugodnosti ob sklenitvah z določenimi zavarovalnicami. Lahko pa pričakujemo, da bo cena malce dražja od osnovnega zavarovanja. Dodatno zavarovanje potrebujejo vsi tisti, ki nimajo več status študenta ali dijaka (po 18 letu ali dopolnjenem 26 letu, ko se prvič zaposlimo), študenti, ki odpirajo samostojno podjetje, če postanete družbenik v d.o.o. ali d.n.o., če ste na novo državljan RS, ob menjavi zavarovalnice, ob neurejenem zdravstvenem zavarovanju, če ste kot tujec na delovnem mestu v Sloveniji…

Preden pa se prepustite zavarovalnici za dopolnilno zavarovanje, se najprej odločite za dobrega ponudnika, ki zagotavlja vsaj vse osnovne zahteve, ki veste, da jih boste potrebovali. Če vam ni všeč zavarovalnica, pri kateri ste sedaj, zaradi finančnih ali drugih razlogov, se lahko odločite in odstopite, vendar boste mogli plačevati zavarovalnico še tri mesece po prekinitvi. To pa zaro, da boste med iskanjem nove, zagotovljeni še z vso potrebno zaščito, ker nikoli ne veste kaj se vam lahko ravno takrat zgodi. Življenje je nepredvidljivo in je bolje, da smo zato zavarovani, kakor pa, da kasneje obžalujemo določene odločitve. Poskrbite za svojo varnost in varnost vaše družine.