Meni Zapri

Boleče grlo lahko hitro pozdravite s smrekovim mazilom

boleče grlo

Kljub temu, da so temperature zunaj še kar prijetne, počasi prehajamo v hladnejši čas leta, ko bodo na plano spet prišli prehladi in druga obolenja. Tudi boleče grlo spada med pogoste simptome in če ga ustrezno ne zdravite, je to lahko kar neprijeten problem. Pa ste se kdaj vprašali, zakaj sploh pride do bolečega grla? Kot za vsako drugo stvar, tudi za boleče grlo obstaja več razlogov, najpogosteje pa so krive okužbe zgornjih dihal. Povzroča pa ga lahko tudi angina, prehlad, gripa, kronični kašelj, skratka vsa obolenja, ki so aktualna v tem letnem času.

Težave z bolečim grlom si lahko lajšate na različne načine, v lekarnah dobite vrsto tablet, pastil, razpršil, krem in podobnih stvar, ki vam lahko pomagajo pri teh težavah. Lahko pa si pomagate tudi na bolj naraven način, in sicer tako, da uporabite smrekovo mazilo. Narejeno je (kot že ime pove) iz smrekove smole, ki ima blagodejne učinke na človeško telo in počutje. Skrbi namreč za krepljenje obrambnega sistema, skrbi za prekrvavitev in globinsko in površinsko očisti kožo. Mazilu je dodano še sončnično in bučno olje za mazljivost ter čebelji vosek za čvrstost. Smrekovo smolo so uporabljali že v 7. stoletju pred Kristusom, saj sta o njej pisala že Hipokrat in Plinij mlajši. Boleče grlo so s smrekovo smolo zdravili tudi ameriški Indijanci, z njo pa so zdravili tudi opekline, ture, rane in vrsto drugih bolezni.
Mazilo iz smrekove smole je zelo enostavno za uporabo. Z njim le namažete želeni predel in to je to. učinke boste občutili že kmalu po nanosu mazila. Pozorni bodite le na morebiten pojav alergije na smrekovo smolo (to je res zelo redek pojav).

Boleče grlo lahko zdravite na več načinov, eden izmed boljših in naravnih pa je gotovo uporaba smrekovega mazila. Smrekovo smolo so uporabljali že v preteklosti in ima dokazano pozitivne učinke na človeško telo. Zakaj torej ne bi poskusili še vi?