Meni Zapri

Zaročni prstan je znak obljube in ljubezni

zaročni prstan

Vse vrste nakita so zagotovo plemeniti jeziki ljubezni, predvsem pa so prstani ti, ki se podarjajo iz ljubezni. Enako velja za zaročni prstan, ki je znak obljube med dvema zaljubljencema. Ko oseba dobi tovrsten prstan, so občutki zagotovo lepi, predvsem ko gre za lep prstan. Takšne kose nakita boste našli na priloženi povezavi, kjer je ogromno različnih zaročnih prstanov. Na ta način boste zagotovo naleteli na takšnega, ki vam je pisan na kožo oziroma bo popoln za osebo, kateri ta prstan poklanjate.

Zaročni prstan je poseben prstan, saj s seboj nosi tudi pomeni, oznanja namreč sklenjeno obljubo. Ti prstani si posledično med najbolj občudovanimi kosi nakita, na voljo pa so v najrazličnejših oblikah, saj so namenjeni različnim ljudem. Pri izbiri zaročnega prstana je pomembno, da imate ves čas v mislih osebo, ki ji ga poklanjate. Tej osebi mora biti prstan pisan na kožo, ujemati se mora namreč s stilom in okusom osebe, ki bo prstan prejela. Ravno zato o zaročni prstani različnih modelov, materialov, estetik, stilov in motivov. Prstani so pomembni kosi nakita, predvsem pa to velja za zaročne, ki nosijo velik simbolni pomen. Sklenjen krog prstana namreč predstavlja neskončno in večno ljubezen. Tako so verjeli že stari Egipčani, ki so zaročni prstan nosili na prstancu leve roke, saj bi sem tam naj nahajala žila ljubezni, ki je povezana s srcem.

Prstani torej nosijo velik pomen, zaročni prstan pa je med njimi najbolj občudovan kos nakita. Navadno se tak prstan podarja pomembni osebi, saj predstavlja sklenjeno obljubo. Ko izbirate prstan za svojo osebo, imejte v mislih, da mora ta kos nakita predstavljati vajino ljubezen. Včasih se je zaročni prstan nosil na prstancu leve roke, moderni časi pa dopuščajo mnoge različice. Tako nekateri prstan nosijo na kakšnem drugem prstu, veliko pa se jih zadnje čase določa za nošenje prstana kot obesek na ogrlici.