Kateri štirikolesnik za otroke je primeren za majhne otroke do 10. leta?

Štirikolesnik za otroke je ena izmed igrač, ki krepi veščine motorike pri otroku, kar jim seveda močno koristi kasneje v življenju. Hkrati se pripravlja na pravo vožnjo z vozili, ki jih bo v odrasli dobi uporabljal in bo že imel neke izkušnje pa mu bo to seveda lažje in manj strašljivo. Strokovnjaki so približno enotnega mnenja, da mor biti igrača štirikolesnik za otroke povsem varna, zato je nujno, da os zraven odrasli, ko jo otrok uporablja in da je močno omejena s hitrostjo ter močjo motorja. Poleg tega ima tudi baterijo, ki zdrži malo časa in če gre malček predaleč, se bo štirikolesnik za otroke kaj hiter ustavil že nekaj vogalov naprej ali pa v prvem klancu.

štirikolesnik za otroke

Vsak starš pa pozna svojega otroka in sam najbolje ve, ali je štirikolesnik za otroke zanj primerna igrača ali ne. Velikokrat, ko boste iskali otroški štirikolesnik boste našli izraz ATV ali Quad in naj vas to ne zmede. Otroci so nad to igračo zelo navdušeni. Vendar premislite, katerega boste kupili.

Pri nas boste našli štirikolesnik za otroke Peg Perego Corral-T-Rex. Tega lahko vozijo otroci od 3. leta starosti naprej do nekje desetega leta, ker nima  velike nosilnosti teže.  Njegova hitrost je slabih 7 km na uro. Pedal za plin je hkrati zavora, torej ko noga ni na plinu, se zavora aktivira. Ta štirikolesnik za otroke ima prevej visoke gume. akumulator ima pod sedež, polni pa se ga s polnilcem kot mobitel.

Drugi štirikolesnik je Peg Perego 4. Ta je zelo lepo oblikovan in je otrokom všeč.  Ima kar dve izpušni cevi in neobičajen vzorčast sedež. Krasi ga še hupa, ima pa tudi luči kot pravi avto. Znamka sicer je zelo kakovostna in se priporoča. Med slovenskimi starši ima visoke ocene in je zelo priljubljen. Na trgu so še drugi štirikolesniki, za katere pa preverite, da niso za starejše otroke, od 12 leta naprej, ker so ti premočni za mlajše otroke in preveč nevarni.