Zakaj se bolečina v zobu pojavi in kaj pomeni?

Bolečina v zobu je resen znak, daje nekaj zelo narobe z vašim zobom, dlesnijo ali sinusi in živci. Zato si poglejte na https://luxdental.si/bolecina-v-zobu/ vse o bolečinah v zobu in kako reagirati, ko se to zgodi. Najprej morate ugotoviti, kakšna je bolečina v zobu, ali gre za stalno bolečino, žgočo, pekočo, kljuvajočo, močno ali šibko, ali skeli ali boli v notranjosti zoba, boli še dlesen, čeljusti, oko in uho. Potem približno lahko sklepate, kaj je narobe in seveda takoj obiščite zdravnika.

bolečina v zobu

Huda bolečina v zobu lahko pomeni karies, vnetje živca, sinusov, ali pa kaj drugega. Po pregledu in slikanju bo zdravnik vedel, kaj je narobe z vašim zobom, desnimi ali obnosno votlino in vas primerno tudi zdravil ali pa poslal h drugemu specialistu. Že p prvem obisku zdravnika lahko bolečina mine, če je bila poškodba taka, d se jo je dalo takoj sanirati ni ni večjih težav, če je bila na primer le luknjica v zobu ali plombi, kakšna razpoka, prehlad živca in podobno.

Lahko pa, da bo bolečina v zobu izginila šele po daljšem zdravljenju, to pomeni, da bo treba zob zdraviti, ali korenino in mogoče dlesen, kaj očistiti, vstaviti zdravilo, očistiti bakterije, žepke, narediti krono, plombo, odstraniti živec ali celoten zob, mogoče obsevati z IR svetlobo.

Včasih kljub zdravljenju bolečina v zobu ne poneha takoj, kar je normalno ker se mora zob pozdraviti, če je močno prizadet. Zato ob vsaki bolečini takoj obiščite zdravnika ne odlašajte, ker bo vsakič le še slabše in slabše. Takoj ob najmanjši spremembi obiščite zdravnika in hodite na redne preglede enkrat letno, ker vam pripadajo tudi, če je z vašimi zobmi vse v redu. Verjemite, da se to zagotovo splača.

Če vas je strah, poiščite prijaznega in predvsem sposobnega zobozdravnika, ki naredi vse hitro in neboleče ter se pogovarja z vami tudi med delom.