Meni Zapri

Dobre vzmetnice pomenijo dobro spanje in super zdravje

vzmetnice

Vzmetnice so najbolj pomemben del postelje in našega spanca, poleg temne sobe. Tukaj je več informacij o tem, na kaj morate paziti pri nakupu vzmetnic. Dobre vzmetnice so tiste, ki so zračne, se prilagodijo telesu, da je med spanjem hrbtenica ravna in so izdelane iz naravnih materialov. Globoko spanje je nujno za to, da se naše celice obnovijo med spanjem in da se ne staramo. Če ne spimo dobro, se hormon melatonin ne sproži, kar povzroči nervozo, agresijo, prezgodnje staranje, slabo odpornost in zategnjenost telesa.

vzmetnice

Kvalitetne vzmetnice vam bodo povzročile dolgo in sproščeno spanje ponoči. Zjutraj se boste zbudili povsem spočiti in dobre volje ter naspani. Najboljše vzmetnice so izdelane v več plasteh, ki med seboj sodelujejo in povzročijo, da je postelja ravno prav trda in se prilagaja telesu, nato pa se zravna, ko zapustite posteljo tako, da v vzmetnici ni nobenih lukenj.

Ko izbirate vzmetnice, je zelo pomembno, koliko ste veliki. Glede na to, boste izbrali večjo ali manjšo vzmetnico. Če spite skupaj s partnerjem, izberite dve vzmetnici tudi, če imate le en večji okvir zanju. Tako bosta oba spala udobno brez, da bi se motila med seboj. Lahko pa dve postelji daste eno zraven druge.

Podlogo za posteljo oziroma vzmetnico lahko izberete ravno ali pa tako, ki se dviguje pri vzglavju za bolnike in tiste, ki imate težave s hrbtenico. Tudi vzmetnica se bo temu prilagodila. Povprašajte prodajalca, katera bi bila za vas najboljša glede na vaše nočne potrebe za kvaliteten spanec. Zagotovo vam bo pomagal najti pravo za vas in vašega partnerja ter tudi za otroke. Tako bo vaša družina v celoti zdrava in srečna. Med vami zato ne bo napetosti.

Ergonomske vzmetnice so posebne in posebej prilagojene določenim potrebam med spanjem. Najbolj se priporočajo, če imate težave s spanjem ali hrbtom, bolečim vratom, križem in oteklimi sklepi. Taka vzmetnica vam bo prinesla pravo olajšanje in super spanec, ki bo pomagal pozdraviti vaše težave.

K njim pa sodijo aktivni vzglavniki in pa tudi aktivno letveno dno za vzmetnico, ki bo poskrbelo za pravilen položaj vaše hrbtenice. Zelo priporočljive so tudi za nepokretne, ki veliko preležijo ali ves čas v postelji, da ne dobijo otiščancev.