Meni Zapri

Ali veste kdo je to Jože Majes?

Verjetno bolj malo ljudi ve, kdo je Jože Majes, saj ne gre za nekega slavnega moža, ki se konstantno pojavlja v medijih, pač pa gre za preprostega gospoda, ki se že vrsto let ukvarja z zelišči. Na njegovi kmetiji, ki se imenuje kmetija Plavica, boste lahko našli nešteto zelišč, ki jih vzgaja z namenom, da bo z njimi lahko nekoč zdravil ljudi. Jože Majes verjame, da za vsako tegobo sodobnega časa obstaja zelišče, ki jo lahko odpravi. Vsekakor je zeliščar Jože Majes zelo zanimiva oseba, ki se jo splača spoznati, saj se prav čuti njegovo energijo in ljubezen do zelišč. Ko je bil Jože Majes še mlad, oz. ko je bil še dojenček, je zbolel za hudo pljučnico. Takrat na trgu seveda ni bilo toliko zdravnikov in toliko zdravil, kot jih imamo denimo danes, zato je bila verjetnost, da se bo izmazal iz te situacije sila majhna.

jože majes

Takrat, po njegovih besedah, mu je življenje rešilna njegova mati, ki ga je pozdravila z zelišči, za katera je slišala os ženice iz Matce pod Kumom. Kakšen recept je takrat ženica uporabila nam ni točno znano, vsekakor pa gre za zanimivo zgodbo, ki bo še toliko bolj zanimiva in privlačna v kolikor jo bo Jože Majes povedal kar sam.

V kolikor bi se radi z njim osebno srečali, ga lahko obiščete na njegovi kmetiji, kjer preživlja večino svojega časa. Njegova neizmerna ljubezen do zelišč je zares nekaj posebnega in je lahko pogosto mnogim mladim in tudi starejšim ljudem za lep vzor. Jože Majes se je odločil, da ustanovi kmetijo zato, ker je videl, da je v Sloveniji veliko premalo zanimanja za to področje, zato je odprl svojo lastno kmetijo, ki mu sedaj omogoča, da goji vsa ta zelišča, po drugi strani pa mu tudi nudi neke možnosti, ki si jih želi v smislu širjenja poznavanja zelišč pri nas.