Vaša sončna elektrarna je vaša zakladnica lastne energije

Sončna elektrarna je super, ker imate lahko lastno samooskrbno elektriko. Glede na to, da je vse danes na elektriko, je to super novicam, ki vam bo pomagala prihraniti d near. Če naročite kakovostno sončno elektrarno na ključ in ste priklopljeni v sistem, lahko koristite subvencijo eko sklada, zaradi česar se vam bo investicija v sončno elektrarno povrnila v treh do petih letih. Na tej povezavi pa lahko preberete prednosti sončne elektrarne, ki jih ponuja pred drugimi oblikami pridobivanja elektrike ali ogrevanja. Navdušeni boste tudi zato, ker je to najbolj čista in ekološka oblika energije, ki prihaja iz neobnovljivega vira, to je sonce. Elektrika ne onesnažuje okolja. Sončna elektrarna, če je kakovostna, pa bo tudi zdržala 40 let ali več.

sončna elektrarna

Vsaka zasebna sončna elektrarna, ki je priklopljena v sistem, dobite lahko subvencije tudi dvajset tisočakov. V petih letih, če ne prej, se vam bo investicija povsem povrnila. Če imate dovolj sonca, je tudi dovolj elektrike. V časih, ko ni sonca, je elektrike običajno malo, pa jo črpate iz sistema, kamor ste jo oddali v času, ko ste jo imel preveč. Če bo poračun pokazal, da ste jo več oddali kot prejeli, boste dobili to plačano, če ne boste razliko doplačali. Zato se splača najprej ugotoviti, kakšno porabno imate.

Glade na vašo porabo se namesti tako velika sončna elektrarna, kot jop potrebujete. Če jo želite prodajati, pa jo boste zgradili dosti večjo, kot jo rabite zgolj za sebe. Takrat boste imeli profit. Seveda se t0 splača tam, kjer je dovolj sončnih dni in kjer lahko postavite kakovostne sončne panele. V mračnih krajih z veliko megle je to nemogoče in boste lahko postavili amorfne panele, ki so boj občutljivi na svetlobo, a manj zdržljivi in tudi majo polovico manjšo učinkovitost ter večje izgube. Sončna elektrarna se splača, če bo obratovala vsaj 20 let, zato na to računajte.