Meni Zapri

Peugeot skuter – z inovacijo in eleganco v premijski razred

Blagovna znamka Peugeot s svojimi skuterji s ponosom pogleduje tako v svojo bogato preteklost kot v svetlo prihodnost. Več si preberite na naslovu: https://www.peugeot-skuterji.com/. Peugeot Scooters se ponaša z močnim značajem, ki izhaja iz ugledne blagovne znamke Automobiles Peugeot. Zavezani so še k večjemu preboju v premijski razred motornih dvokoles.

Bogata dedščina inovacij

Peugeot skuterji imajo izjemno bogato dediščino na področju tehnologije, ki sega že 120 let nazaj, vse od prvih motorjev, ki so jih ustvarili leta 1898, do pionirskega električnega skuterja, ki ga je Peugeot predstavil že leta 1996, pred več kot 20 leti. To kaže na njihovo trdno zavezanost inovacijam v svetu motornih dvokoles.

Skuter

Ikonični modeli, ki so zaznamovali zgodovino

Navdihnjeni z dirkaškim duhom (Peugeot skuter je že leta 1923 dosegel svoje prve zmage na Monza Moto Grand Prix in postavil številne svetovne rekorde), so razvili ikonične modele, ki so pustili neizbrisen pečat v zgodovini dvokoles. Med njimi so bili Peugeot 103 in S55, ki so danes nadomeščeni z legendarnimi modeli, kot so Kisbee (najbolj prodajan dvokolesni motor v Evropi), Speedfight, ki že več kot 20 let ostaja eden najbolj prepoznavnih skuterjev in navdihuje konkurenco, ter tehnološko najnaprednejši trikolesni skuter na trgu – Peugeot Metropolis. V prihodnosti pa se lahko nadejamo tudi nove generacije električnih dvokolesnikov, ki bodo nadaljevali tradicijo inovacij Peugeot skuterjev.

Kisbee 4T Active Edition 25

Kisbee 4T Active Edition 25 Euro5 je kompakten skuter, ki se ponaša z impresivnimi tehničnimi karakteristikami. Njegova oblika šasije je značilna za skuterje s hitrostjo 25 km/h. Skuter je opremljen s 49,9 ccm motorjem, ki izpolnjuje zahteve norme Euro 5 za emisije CO2, kar prispeva k zmanjšanju vpliva na okolje. Motor zagotavlja moč 3,7 KM oziroma 2,6 kW pri 7700 obratih na minuto, z navorom 3,6 Nm pri 7.000 obratih na minuto. Uporablja 4-taktni tip motorja, ki omogoča lahkotno upravljanje s samodejnim menjalnikom in zračnim hlajenjem.

S svojim 6,5-litrskim rezervoarjem in nizko porabo goriva (1,9 l/100km) omogoča ekonomično vožnjo na dolge razdalje. Dimenzije skuterja znašajo 1854 x 664 x 1156 mm, sedež pa je postavljen na višini 760 mm nad tlemi. Pnevmatike dimenzije 110/70-12 zagotavljajo dober oprijem na cesti.

Varnost in udobje na prvem mestu

Kisbee 4T Active Edition 25 Euro5 je zasnovan z mislijo na varnost in udobje voznika. Za večjo stabilnost in varno ustavljanje skrbijo odlične 12-colske pnevmatike dimenzije 110/70-12 in kakovostne zavore s sprednjim diskom.

Hidravlični amortizerji prispevajo k okretnosti in udobju vožnje, medtem ko velik, raven sedež omogoča udobno vožnjo dveh oseb. Ta sedež je postavljen na višini 76 cm nad tlemi, kar zagotavlja občutek varnosti tudi za manjše osebe, saj olajša vstop is skuterja. Poleg tega skuter ponuja tudi praktične funkcionalnosti, kot je velik prostor za shranjevanje integralne čelade pod sedežem. Kisbee 4T Active Edition 25 Euro5 tako združuje varnost, udobje in funkcionalnost v enem kompaktnem in zmogljivem skuterju.

Tweet 4T GT

Peugeot Tweet 4T GT je velikokolesni skuter, ki izstopa zaradi visoke stabilnosti in okretnosti, ki jo omogočajo kakovostne 16-palčne pnevmatike dimenzije 110/70-16. S svojo agilnostjo in kompaktno silhueto se odlično obnese v gostem prometu in pri prehodu skozi ozke prehode.

Skuter Tweet ponuja enostavno vožnjo. Ravna platforma med sedežem in krmilom prinaša praktičnost, medtem ko je pod sedežem dovolj prostora za shranjevanje integralne čelade s vizirjem. Poleg tega je serijsko opremljen s stranskim stojalom. Instrumentna plošča z analognimi in digitalnimi prikazovalniki zagotavlja vse potrebne informacije med vožnjo, kar vam omogoča popoln nadzor nad skuterjem.

Peugeot Tweet je klasičen, a hkrati sodoben skuter z velikimi kolesi, ki ohranja svojo eleganco in skladne linije. Visoka kakovost izdelave, uporaba vrhunskih materialov ter pozornost do detajlov, skupaj s sodobnimi barvami, dajejo skuterju brezčasno eleganco. Praktičnost se povečuje s prostorom pod sedežem, kamor lahko namestite čelado z vizirjem, in z dodatnim predalom pred voznikom.

Opremljen je s Peugeotovim 49,9 ccm motorjem, ki izpolnjuje standarde norme Euro 5. Ta motor odlikuje visoka zanesljivost, moč 2,6 kW (3,5 KM), nizka poraba goriva in 6,5-litrski rezervoar, kar omogoča odličen doseg. Poleg tega je motor enostaven za vzdrževanje, kar zmanjšuje stroške servisiranja.

Za vse ljubitelje skuterjev in voznike Peugeotovih dvokolesnikov je prihodnost svetla, saj se lahko nadejamo še več inovacij, ki bodo nadaljevale zgodovino uspeha in vrhunske kakovosti Peugeot skuterjev.