Prsna črpalka za mlade starše

Vsak mlad ali mogoče starejši par je najbolj vesel novice, da bo postal starš. To je res krasna novica, še posebej, če se bo to zgodilo prvič. Takrat res ne veš kaj pričakovati, saj se s to novico spopadaš prvič. Ne veš kaj moraš kupiti, koliko vsega, v katero trgovino se podati, se da kaj izposodit. Toliko vprašanj naenkrat se takrat pojavi, ampak še dobro, da imaš 9 meseca čas pripravljat stvari. No res kakšen mesec manj, da imaš res vse takrat, ko otrok pride domov. Ne smete pa pozabit na dojenje, ki je pomembno za otroka. Zato pa je dobro, da je tudi prsna črpalka nekje doma.

Mogoče se vam sedaj to vidi malo smešno in si mislite kaj boste s prsno črpalko, če boste otroka dojili. Res je, čeprav dojite je še kako uporabna prsna črpalka. Saj ni nujno, da jo boste potrebovale, je pa zelo priporočljiva, da jo imate pri roki, če bo nujno. Mogoče vam otrok ne bo pojedel oziroma spil vso mleko iz dojk. Lahko se zgodi, da dobite mastitis, kar pa spet ni dobro. Zato pa je priporočljiva prsna črpalka, da si po dojenju vso mleko ven izsesate. Ne potem to mleko vlivat vstran. Shranite ga v čiste stekleničke in ga lahko daste v hladilnik ali zmrzovalnik.

prsna črpalka

Mogoče boste morale kaj dalje na kakšen sestanek, mogoče k zdravniku na pregled ali kaj drugega. Mleko si lahko ven s prsno črpalko izsesate, ga shranite in bo otroka nekdo drug nahranil. Materino mleko je le bolj zdravo, zato probajte, da boste otroka čim dlje dojile. Tako tudi ohranite stik z otrokom in neko posebno vez. prsna črpalka se danes lahko tudi izposodi, tako da samo poglejte na spletno stran zgoraj. Nekoč jih ni bilo in bi jo z veseljem uporabila, če bi jo lahko. Takrat smo se orale mamice znajti na drug način, ki pa ni bil lahek.