Meni Zapri

Prenosni žar za piknik, kjer si ga zaželite

Prenosni žar

Nič ni tako lepo, kot da bi s prijatelji v gozdu skuhali svoj najljubši obrok na prostem. Predstavljajte si, kako kampirate z žarom, ki ga imate tako radi. Če načrtujete kampiranje ali pohodništvo, resnično potrebujete prenosni žar. Ne samo za kampiranje, žar lahko odnesete na dvorišče svojega prijatelja, kjer poteka zabava. Več na https://furlan.si/prenosni-zar/.

Izbira najboljšega prenosnega žara

Prenosni žar lahko kupite v različnih oblikah in velikosti. Nekateri so v obliki cevi, nekateri so ravni in pravokotni, drugi pa so lahko podobni velikemu štedilniku s kupolastim pokrovom na vrhu. Skoraj vsi so dovolj majhni, da se lahko prilegajo prtljažniku ali sedežu večine avtomobilov – od tod tudi izraz »prenosni«, vendar je vedno pametno izmeriti razpoložljiv prostor in se odločiti za nekaj, kar ustreza tem parametrom.

Prenosni žar

Pretehtajte svoje možnosti

Pred nakupom kakršne koli velikosti prenosnega žara se vprašajte, koliko teže ste pripravljeni odnesti od hiše do avta, od avta do mize za piknik in nazaj?

Prenosni žar po navadi tehtajo od 10 kilogramov do neverjetnih 35 kilogramov in ta teža lahko resno vpliva na prenosljivost.

Tudi velikost in teža vedno ne ustrezata, zato bo morda na koncu na voljo majhen, težak žar ali velik, lahek. Naredite svojo raziskavo in se zavedajte svojih meje, če želite, da so takšne dogodivščine udobne za daljši čas.

Prižgi prenosni žar in začni s peko

Ljubitelji žara običajno sodijo v dva tabora. Tisti, ki dajejo prednost plinskim žarom, in tisti, ki imajo raje oglje. Vsaka stran ima svoje prednosti in slabosti.

Oglje je priljubljeno med puristi, ki imajo radi dimljen okus, ki ga lahko dajo samo briketi iz oglja. Pomanjkljivost je le transport oglja, vendar ne tako veliko, kot jeklenka.

Plin ponuja hitrejši in enostavnejši način peke. Seveda je pomanjkljivost številka ena pomanjkanje okusa po oglju. Učinkovitost bo sicer potrošnike stala nekoliko več, saj so prenosni plinski žari običajno dražji kot njihovi kolegi na oglje.