Klasičen parket je večen in cenovno ugoden

Parket je popularen že od nekdaj in vedno bo. To je lesen pod, trajna talna obloga, ki preživi več generacij. Na 40 let se ga obnovi in spet bo tak, kot je bil, kot nov. Les je naraven material, ki je prijazen okolju in tudi ljudem, ki sobivajo z njim. Prihranite tudi na denarju, saj ga ni treba menjati. Ko se odločite za parket, se morate še prej odločiti, lai boste imeli pod njim talno ogrevanje ali ne. Če je odgovor da, potem morate izbrati plavajoči parket na klik z več plastmi, da je res kvaliteten in da bo ogrevanje delovalo. To je najboljša rešitev, veliko bolje, kot če ga lepite na tla. Tudi hitreje ga je namestiti brez umazanije ter se prostori lahko takoj uporabijo.

parket

Klasičen parket je ponavadi hrastov in položen klasično. Lahko pa izberete drugo vrsto lesa in drugo barvo ter vzorce. Lesni vzorci, ki so letnice, so unikatni, zato nihče ne bo imel takega parketa, kot vi. Lahko izberete večje deske ali manjše in jih položite v različne vzorce, na primer ribjo kost. Da se narediti čudeže in res lep. estetski prostor. Je pa tudi odvisno od tega, kakšno imate pohištvo.

Parket se lahko položi v vse prostore, tudi v kopalnico. Samo dobro se ga zaščiti in je uporaben. Ni pa dobro ga pomivati z agresivnimi čistili in veliko  vode, da se ne bi napel. Čisti se ga zelo enostavno s suho krpo za prah lai z malo vlažno krpo. Hitro in enostavno ter učinkovito. Parket se zaščiti z lakom, ki je običajno prozoren. Če kupite že narejen parket, pa tudi tega ni treba. Čeprav je cenovno dražji od nekaterih drugih talnih oblog, se dolgoročno res splača. Če pa ga bo nekoč nekdo zamenjal, pa se razgradi v naravni gnoj in narava ga bo porabila zarast novih dreves.