Meni Zapri

Opornice za koleno za hitrejši povratek k vsakodnevnim ali športnim aktivnostim

Opornice za koleno

Vse več vas je, ki se prav vsak dan intenzivno ukvarjate z vsaj eno športno aktivnostjo, ki vam je ljuba. Pri tem včasih ne poznate meja in kaj hitro lahko pride do nepričakovanih poškodb. V tem primeru pa se rado pripeti, da se vam aktivnost celo zameri in posledično z njo tudi prenehate.

V času intenzivne vadbe pa tudi sicer je pri sebi vedno dobro imeti kakšne učinkovite pripomočke, ki vam ne nazadnje omogočajo celo regeneracijo po vadbi. Na voljo so tudi na primer opornice za kolena, ki vam lahko omogočijo precej hitrejši povratek k športnim aktivnostim ali pa k povsem vsakodnevnim opravilom.

Opornice za koleno

Uporaba opornic za koleno po poškodbi kolenskih vezi

Na sploh so opornice za koleno precej dobro poznan medicinski pripomoček, za katerega ste najverjetneje slišali tudi vi oziroma vam ga je kdo priporočil, ko ste se na primer poškodovali kolensko vez. Na trgu je na voljo več modelov tovrstnih pripomočkov, izbira pa je seveda zlasti odvisna od vaše potrebe.

Na voljo niso samo kolenske opornice, temveč tudi opornice za ramo, gleženj, zapestje, komolec in še za druge dele telesa. Za izbiro modela, ki ustreza vašim potrebam, za pravilno velikost in nenazadnje tudi za ceno se lahko dogovorite s ponudnikom takšnega izdelka.

Materiali opornice za koleno

Opornice za koleno in druge dele telesa so praviloma zelo učinkovit pripomoček, a je v veliki meri kakovost odvisna tudi od materialov, iz katerih so izdelane. Pri izdelavi se morajo uporabljati vrhunski materiali najvišje kakovosti. Takšni namreč omogočajo optimalno, dolgotrajno in ne nazadnje še udobno uporabo.

Kolenske opornice pa morajo uporabnikom prav tako zagotoviti preprosto pranje.

Stranske sklepne opornice

Omenili smo že kar nekaj modelov opornic – za različne dele telesa. Na voljo so tudi stranske sklepne opornice, ki uporabniku zagotovijo čvrstost pa tudi stabilnost kolenskega sklepa. Silikonski gel okoli pogačice pa omogoča optimalen položaj patele ter razbremenitev meniskusa.

Takšna vrsta opornice za koleno se pogosto priporoča za prehodno obdobje po operaciji kolena nazaj k športnim dejavnostim. Opornica učinkovito poskrbi, da je koleno čvrsto in pripravljeno na povsem nove izzive. Kakovostna opornica je za nošenje zelo udobna, obenem dobro diha in zagotavlja čvrstost in stabilnost kolena.