Odpravite bolečine v nogah

Bolečine v nogah znajo biti ena izmed nadlog, ki človeka ovirajo pri vsakdanjem življenju. Športniki in tisti, ki večino dneva prestojite ali kako drugače uporabljate noge, veste, da so krči ali občutek težkih nog lahko zelo pogosti. Veliko ljudi trpi za kronično vensko boleznijo (KVB), ki se najpogosteje začne z občutkom težkih nog, ki mu lahko rečemo bolečine v nogah. Preverite simptome, ali ste med temi bolniki tudi vi: http://bolezni-ven.si/bolecine-v-nogah/.

bolečine v nogah

Kot pravi rek, je boljša preventiva kot kurativa. Za občutek lahkotnih, lažjih nog lahko naredite veliko sami. Bolečine v nogah znajo človeka ovirati ne samo pri vsakdanjih dejavnostih, temveč tudi pri počutju. Za boljše fizično in psihično počutje lahko začnemo s preprostimi vajami, ki jih lahko počnete kjerkoli in kadarkoli. Ena izmed vaj je stanje na prstih. To vajo lahko izmenično delate recimo ko kuhate, stojite v vrsti na pošti, v trgovini itd. Povzpnete se na prste in to ponovite desetkrat. Za vse tiste, ki večino dneva presedite, lahko poskusite drugače. Rahlo dvignite nogo in krožite v gležnju v majhnem krogu (desetkrat). Bolečine v nogah se bodo v nekaj dneh z rednimi vajami bistveno zmanjšale.

Ni treba posebno poudariti, da je gibanje nog izredno pomembno. Tudi kratek sprehod vam bo koristil. Zvečer svojim nogam lahko privoščite hladno tuširanje ali hladno kopel. To bo pospešilo delovanje ven, zmanjšalo občutek težkih nog in omililo bolečino. Po hladnem tuširanju si naredite tudi masažo nog in stopal v smeri proti stegnom. Če doživljate močne krče sredi noči ali čez dan, je priporočeno pitje magnezija. Vsak dan raztopite eno tableto magnezija v 2 dl vode in jo popijte. Žile v nogah in mišice vam bodo hvaležne.

To je zgolj nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri odpravi bolečin v nogah. Vredno je poskusiti najprej sam pri sebi, preden zbolite za kronično vensko boleznijo. Naj bolečine v nogah postanejo le še bleda senca vas samih.

Odpravite bolečine v nogah
5 (100%) 1 vote