Lepotna operacija nosu – rinoplastika

Rinoplastika ali drugače operacija nosu je lepotni poseg pri katerem kirurg plastik opravi operacijo oziroma korekcijo nosu. Videz pacientovega obraza je odvisen od njegovih ročnih sposobnosti, zato je rinoplastika eden najbolj odgovornih ter zahtevnih posegov v lepotni kirurgiji. Cilj tega lepotnega posega je doseči harmonijo obraza. Pri tem nos preoblikujejo do te mere da je le ta v simetriji z obrazom. V poštev pride rinoplastika tudi, kadar je potrebno narediti korekcijo notranjih nosnih struktur, ki vplivajo na zamašene nosnice, dihanje, spanje ter hranjenje.

Kadar je rinoplastika potrebna pri osebah, ki so mlajše od 25 let, mora kirurg upoštevati, da se njihova glava še razvija. Nos bo ostal isti, glava pa bo še zrasla. Pri tovrstnih operacijah se mora upoštevati tudi obliko oči, ličnic, obrvi, usta ter brada. Kirurg mora definitivno gledati na zgoraj omenjene stvari saj je na obrazu sinonim za nos zlati rez.

rinoplastika

Ljudje si nos lahko tudi poškodujejo, posledično je zato deformiran ali pa se lahko pojavijo težave z dihanjem. Nekateri se lahko tudi rodijo z nesimetričnim nosom, ki je velikokrat prevelik, kljukast ali kako drugače nepravilen. Ljudje s tem pridobijo nizko samo podobo, so velikokrat tarča zbadljivk. Tako si želijo imeti lepši nos, ravno zato pa je tukaj rinoplastika, s katero lahko odpravimo tovrstne težave. Vedno več ljudi se odloča za lepotne popravke na telesu ali obrazu, nekateri iz vidika zdravstvenih težav ali pa iz estetskih problemov. Vsak ima pravico, da se v svoji koži počuti kar najbolje zato to ni nobena sramota.

Estetska kirurgija se je skozi leta zelo razvila in s tem tudi rinoplastika, se pri posegu nepravilnosti odpravijo večinoma brez težav, hitro pa je tudi okrevanje. Med rinoplastiko spite in zato sploh ne čutite bolečin, da po operaciji ne krvavite pa vam vstavijo tampone v nos, odstranijo pa jih tretji dan po operaciji. Ponavadi vam za en teden zaščitijo nos s posebno opornico, nakar pa prvič zagledate svoj novi lepši nos in obraz.