Meni Zapri

Vas zanima, kaj je atopijski dermatitis?

kaj je atopijski dermatitis

Ste med tisto večino ljudi, ki misli, da ve, kaj je atopijski dermatitis? A žal se prepogosto izkaže, da temu ni tako. Zelo pogosto se zgodi, da nekomu koža malce pordeči, zasrbi in se vname, gre k zdravniku in le ta težavo opredeli kot atopijski dermatitis in zelo pogosto tej osebi, kar takoj predpiše kortikosteroide in imunomodulatorje. Kožno stanje se pozdravi, a naslednjič ekcem izbruhne v še hujši obliki. Zato je zelo pomembno, da veste, kaj je atopijski dermatitis in kako odreagirati.

Razlaga, kaj je atopijski dermatitis?
Lahko rečemo, da je atopijski dermatitis kožni pojav, ki prizadene približno 20 odstotkov ljudi. Skozi celo življenje ali v določenem obdobju se soočajo s suho povrhnjico kože, ki se sama ne more zaščititi, zato izbruhne ekcem, ki se kaže v obliki luskaste kože, lahko tudi z vodenimi mehurčki. Pri mlajših otrocih, najstnikih in tudi starejših gre pogosto le za obdobje, ko koža zaradi suhe povrhnjice izgublja vlago. V primeru, da imate opisane težave poiščite pomoč pri zdravniku ali v alternativni medicini.

kaj je atopijski dermatitis
Kaj je atopijski dermatitis, ki lahko prizadene vse od dojenčkov do starejših?

Uporaba mila in atopijski dermatitis
Veliko ljudi misli, da bodo z uporabo raznoraznih mil pozdravili atopijski dermatitis, a ti ljudje v resnici ne vedo, kaj je atopijski dermatitis, saj z uporabo različnih mil kožo še dodatno izsušijo in povečajo njeno dovzetnost za pojav atopijskega dermatitisa.

Oseba, ki ima suho povrhnjico, mora kožo zaščititi, ker se koža sama ne more več zaščititi. To lahko naredite s hidro-lipidnim slojem, povedano drugače z zmesjo vode in maščobe, ki zamaši luknjice v koži, da koža ne izgublja vlage. Nekateri radi uporabljajo olivno olje, ki ima okluzivno delovanje, saj zadržuje vlago v koži, a le ta vseeno lahko normalno diha. Pomaga pa vam lahko tudi Chicatella krema za atopijski dermatitisi, ki je narejena iz naravnih sestavin. Pomagala je že mnogo uporabnikom, zakaj ne bi še vam, zdaj ko veste, kaj je atopijski dermatitis.