Meni Zapri

Kako se cena fasade razlikuje glede parametre

cena fasade

Cena fasade ni enoznačna, ampak je pogojena kar z nekaj parametri, kot so velikost površine, cena materiala in kakovost ter cena mojstrove ure, kar vse lahk0 preverite na http://mojfasader.si/fasade/, kjer najdete kvalitetne mojstre s srcem za izdelavo fasad. Cena fasade se lahko razlikuje tudi zaradi tega, če je treba staro fasado odstraniti ali narediti dodatno izolacijo in podobno in je lahko na starejših hišah dražja kot na novogradnjah.

cena fasade

Cena fasade je najbolj odvisna od površine vaše stavbe, ki jo bodo mojstri oblekli. Večja, kot je in bolj, kot je zapletena za obdelati, višja bo cena. Tudi materiali, ki se uporabijo, bolj kot so kakovostni, dražji so. Pri tem ne gre varčevati, ker vas bo to na dolgi rok manj stalo zaradi večje energetske učinkovitosti stavbe.

Kakšna bo cena fasade se lahko ugotovite iz predračuna. Zato najprej zahtevajte predračun glede na svoje zahteve in jih pošljite več izvajalcem, da boste videli, kateri je bolj ugoden. Vendar pozor, nujno morate vedeti točno vse, kaj zajema ta cena, ali zajema tudi pospravljanje in čiščenje ter zaščito stavbe, ker nekateri te in druge stvari potem zaračunajo posebej in pride lahko bistveno dražje, kot prit tistih mojstrih, ki so bili na začetku na videz dražji.

Cena fasade za stare hiše zna biti dražja, ker je treba najprej hišo sanirati in odstraniti morebitno staro fasado ali ostanke razpadajočih ometov. Predpriprava potem pride malo več denarja a se splača, ker bo taka hiša 80 % energijsko bolj učinkovita, kar pomeni res velik prihranek denarja na ogrevanju in boste investicijo v fasado v nekaj letih pridobili nazaj.

V vsakem primeru je obleka za hišo fasada, ki je enako pomembna, kot obleka za človeka in bolj kot je kvalitetna ter v redu narejena, bolje se boste v taki stavbi tudi vi počutili zato izberite izkušenega mojstra tudi, če je nekoliko dražji, saj vas bo v tem premeru cena fasade prišla manj.

Na zgornji povezavi najdete ponudnika, ki je sposoben se prilagoditi glede materialov in cene na vaše potrebe in tudi zmožnosti, zato se splača ga poklicati in pisati ter se pozanimati za možnosti. Vedno se najdejo kompromisi in rešitve za vsako stavbo. Mojster si bo situacijo ogledal na terenu oziroma, če gre za novo gradnjo bo pogledal načrt projekta in gradbeno dobrovoljneje, kjer pa ne bo možno prav velikih odstopanj.

Mojster bo tudi poskrbel, da bo vaša stavba izgledala super in privlačno ter vam bo lahko že vnaprej naredil na podlagi fotografije hiše barvne predloge vaše nove fasade.