Meni Zapri

Ahilova tetiva ni prijetna bolečina

Ta rek vsi dobro poznamo, nesreča ne počiva nikoli. Tega se moramo zelo dobro držati, ker navadno se nam nekaj zgodi, ko najmanj pričakujemo. Hitro pride do razne nezgode, kakšnega zloma ali zvina. Posebej se to dogaja pri športnikih, lahko pa tudi pri nam, če nismo pozorni. Kot tudi bolečina ahilove tetive oziroma nezgoda se lahko zgodi vsem. Ahilova tetiva ne izbira človeka, bolj pogosta pa je pri športnikih. Poškodovana ahilova tetica je lahko nadležna zadeva za vsakogar, bolečina je kar huda in prav tako okrevanje traja en čas.

Za besedo trn v peti smo tudi že vsi slišali. To gre za podobno težavo prav tako bolečino. Obe sta povezani in okrevanje je podobno. Po eni strani, ko začne ahilova tetiva boleti nimamo kaj narediti. Športniki navadno obiščejo zdravnika, da se vse skupaj prej zaceli oziroma, da lahko začnejo nazaj tekmovati. Ker dokler imaš bolečine težko kaj delaš, prav tako komaj hodiš. Sama sem pred leti izkusila to bolečino, zakaj je do nje prišlo ne vem. Nisem šla do zdravnika, čakala sem da mine in vem, da sem to bolečino zelo težko prenašala. Sedaj, če je to v redu, da nisem šla do zdravnika težko rečem, se pa mi je to zgodilo na dopustu.

ahilova tetiva

Kje je ahilova tetiva? To je peta oziroma v tem predelu, najboljše, da pogledate na spletno stran, ki jo imate zgoraj in vam slika lepo prikazuje ta del. Pravijo da lahko pride do težav od 30 do 60 let, ampak ne se tega držati, ker tudi mlajši so že občutili te težave. Tudi težko je povedat zakaj do tega pride in če se bo vam to zgodilo. Nobena bolezen in bolečina ne izbira ljudi. Pride, ko najmanj pričakujemo. Ahilova tetiva se pozdravi, če vidite da ne zdržite bolečine, obiščite zdravnika, da bo pravilno zdravil.